A bizonylatok listája űrlapon lehetőségünk van egy vagy több üzleti partnerünk egyenlegközlőjét elkészíteni. Ha az egyenlegközlőt meg kívánjuk küldeni az üzleti partnernek, értelemszerűen csak az ő számlakimutatását állítsuk be.

Egyenlegközlő egy partnernek

Ehhez a szűrőben állítsuk az alábbiakat:

  • bizonylattípusok: számla, számlát helyettesítő bizonylat, pénzügyi bizonylat
  • irány: kimenő
  • partner név: [itt az üzleti partnerünk nevét válasszuk ki]
  • fizetett: ha csak a (részben vagy teljesen) kifizetetlen számlákat szeretnénk megkapni, akkor állítsuk be a 'nem vagy részben kifizetett' opciót, de lekérhetjük a teljes egyenlegközlőt is, így a teljesen kifizetett számlákat is látni fogjuk.
  • határidő: ha csak a fizetési határidőn túli számlákat szeretnénk, válasszuk ki a 'határidőn túl' opciót. Lehetőségünk van a késedelmes napok számát is meghatározni, ez esetben válasszuk a 'Knap' opciót, majd a megjelenő két segédbeviteli mezőben állítsuk be a késedelmes napok számát.
  • időintervallum: lehetőségünk van egy bizonyos időszakot is listázni, pl. az idei év előző negyedévét. Ez esetben a dátumtól és a dátumig mezőkben állítsuk be a megfelelő naptári napokat. Amennyiben egy partner összes fennálló számlájának egyenlegközlőjét szeretnék megkapni, a dátumtól mezőt a piros X gomb segítségével tegyük inaktívvá.

Példa egy kiválasztott partner összes kimenő számlájának (a kifizetett és a részlegesen kifizetett számlákat is beleértve) szűrési beállításához:

Ha kész vagyunk a számlák leválogatásával, a szűrő jobb oldalán foglal helyet az 'Egyenlegközlő' műveleti gomb.

A gombra kattintva a bizonylatlistában aktuálisan szereplő összes bizonylat fizetési adatait PDF állományba rendezi és új lapon megnyílik az egyenlegközlő előnézete.

Ekkor két lehetőségünk van:

1. Nyomtatás

Az egyenlegközlőt azonnal nyomtatóra küldhetjük a nyomtatás ikonra kattintással.

Ekkor értelemszerűen papírhordozón kapjuk meg és lehetőségünk van postázni azt partnerünknek.

2. Letöltés PDF formátumban

Ha a letöltés gombra kattintunk, úgy a saját, lokális számítógépünkre menthetjük el PDF formátumban az egyenlegközlőt.

Ez esetben a fájlt digitálisan továbbíthatjuk - például e-mail csatolmányként vagy más fájlküldő alkalmazással - üzleti partnerünk vagy munkatársunk felé.