A kezdőlapon az üzenőfal űrlap látható:

  • Az űrlapon az üzenőfali üzenetek láthatók a szokásos sorrendező és szűrő űrlapelemekkel.
  • Az űrlap bal oldalán a listában látható az üzenetek listája. Kattintsunk egy elemére, ezután a  jobb oldal a kiválasztott üzenet olvashatóvá válik teljes terjedelmében.
  • Az üzenet egyik mezője sem írható.

Üzenetek kezelése

Az adminisztrátor jogosultságú felhasználók képesek új üzenetet írni és meglévőt módosítani.

Új üzenet készítése

A bal oldali panel felső szekciójában megjelenik egy műveleti gomb, az "Új üzenet üzenőfalra" feliratú. A gombra kattintva új üzenetet készíthető az üzenőfalra. Ez esetben a jobb oldali panelen az űrlapmezők írhatók és kitölthetők.

Meglévő üzenet módosítása

Adminisztrátor jogosultságú felhasználó a meglevő üzenetek is tudja módosítani. Kattintsunk a bal panelen egy üzenetre. A jobb oldali panelen megjelenik az üzenet összes adata. Minden adata átírható illetve módosítható.

Üzenőfal karbantartása

Az üzenőfal adminisztrátor jogú felhasználó esetén tartalmazza a karbantartáshoz szükséges elemeket is. Ezeket egy kijelölt üzenetre kattintással érhetjük el a jobb oldali panelen:

  • Újraküldés gomb: ha erre rákattintunk, az üzenet azonnal felveszi a pillanatnyi dátumot. Akkor hasznos, ha a bal oldali lista szűrőjében az alapértelmezésben beállított időintervallum miatt egy üzenet már nem jelenik meg és mi azt aktualizálni szeretnénk.
  • Új jelölőnégyzet: ha ez be van pipálva, az üzenet újnak számít, ha nincs, réginek.
  • Elküldve: ha ez a jelölőnégyzet be van jelölve, akkor a rendszer felhasználóknak meg tud jelenni az üzenőfalán. Ha nincs, akkor csak vázlatnak minősül.
  • Törölt: ha bejelöljük, az üzenet törölt státuszba kerül, de fizikailag nem törlődik.