Javasoljuk előbb a Diszpécser űrlap kezelőfelületének és működésének megismerését, amit ebben a szócikkben talál meg: Diszpécser űrlap.

A munkalapok kiadásához az űrlap jobb alsó panelét és kezelőszerveit fogjuk használni.

Kövessük az alábbi műveletsort:

  1. A kiadható munkalapok szűrőjét szükség szerint állítsuk be, hogy a kiadandó munkalap vagy -munkalapok jelenjenek meg a listában
  2. A kiadható munkalapok felső részén a kiadás dátumát állítsuk be arra a napra, amely napra munkavégzésre ki szeretnénk adni a munkalapot/munkalapokat. A kiadás dátuma eltérhet attól a naptól, ami a munkalapon a munkavégzés dátumának meg volt adva.
  3. Jelöljük ki a kiadandó munkalapot a sorára való rákattintással. A kijelölt tételt a sor elején álló mutató nyíl kék színe jelöl egyértelműen.
  4. Kattintsunk a zöld színű 'Kiadás' gombra.
  5. A kiadás dátuma felülírja a munkalapon beállított munka dátumát, amennyiben ez eltért.
  6. A munkalap a bal oldali 'kiadott munkalapok' listában megjelenik. Ha nem jelenik meg, úgy a bal oldali lista szűrőjében olyan feltételek vannak beállítva, amelyek alapján az éppen kiadott munkalap nem felel meg a kritériumoknak. Szükség szerint változtassuk meg a szűrőt.
  7. Alapértelmezésben a bal oldali panelen az a munkalap van kijelölve, amit épp az imént kiadtunk. Ha mégsem, akkor változtassunk a szűrőn és rákattintással jelöljük ki az épp kiadott munkalapot.
  8. A jobb oldali betekintő panelen megjelennek a munkalap alapadatai, amiket itt nem tudunk megváltoztatni.
  9. Alatta a munkára kijelölt dolgozók adatai jelennek meg a listában. Szükség szerint megváltoztathatjuk a dolgozók beosztását, nevét és a munkavégzés kezdetének és befejezésének idejét. Törölhetünk dolgozót, illetve hozzá is adhatunk, amennyiben a munkalapon megadott dolgozók adatait felülbírálnánk.

A 3-9. lépésig ismételjük a műveletsort, ha a már beállított kiadási dátumra több munkalapot is szeretnénk kiadni.

Az 1-9. lépések megismétlésével pedig egy másik dátumra, más munkalapok kiadását is végrehajthatjuk.