Tartalomjegyzék

A bizonylatok listája űrlapon a szűrők segítségével egyéni, az alapértelmezett szűrőktől eltérő bizonylatlistát állíthatunk elő. A listából jelentést is készíthetünk, továbbá az egyéni szűrési beállításainkat el is menthetjük. A mentett szűréseinket pedig később bármikor egy gombnyomással újra érvényesíthetjük, így újra és újra képesek vagyunk ugyanazon kimutatásokat időről időre elkészíteni.

Egyéni szűrés

A szűrők működéséről bővebben a Bizonylatlista, bizonylatok típusai súgó szócikkben olvashat.

Például beállíthatunk egy szűrőt, ami kilistázza az összes kimenő számlánkat, amit határidőn belül, teljesen kifizettek számunkra partnereink. Ez esetben a típusszűrőben számlát pipálunk ki, az iránynál csak a kimenő legyen beállítva, a dátumszűrőt kezdő és végdátumát is kapcsoljuk ki, továbbá a fizetett szűrőelemben a 'teljesen fizetett' opciót állítsuk be, a határidő legördülő listában pedig a 'határidőn belül' opciót.

Jelentéskészítés

A szűrőpanel jobb oldali, alsó sorában olyan műveleti gombok kapnak helyet, amikkel külső szoftverrel megnyitható kimutatásokat készíthetünk.

Lista exportálása XLSX táblázatba

A gombra kattintva a listában aktuálisan szereplő összes bizonylat alapadatait Excel táblázatba exportálja. Az exportáláshoz kövessük az alábbi műveletsort:

 1. Szűrjük le a listát a kívánt feltételek mentén
 2. Kattintsunk az export gombra
 3. Ekkor a webböngészőnk beállításától függően letölti automatikusan az Excel állományt, szintén a beállítástól függően meg is nyithatja azt azonnal, vagy felkínálja a lehetőséget a letöltésre lokális számítógépünkre. Az így letöltött állományt továbbküldhetjük akár e-mail csatolmányként, megnyithatjuk Excel táblázatkezelőben és további számításokat végezhetünk vele.

Lista nyomtatása

A nyomógomb funkciója nagyon hasonló a Lista XLSX-hez, azzal a különbséggel, hogy nem Excel táblázatba exportálja az adatokat, hanem egy PDF állományba, aminek előnézete új lapon nyílik meg.

Szintén lehetőségünk a PDF fájlt papírra nyomtatnunk, vagy letölthetjük a helyi háttértárra, e-mailben csatolhatjuk vagy más fájlküldő alkalmazásban is elküldhetjük azt.

Szűrő elmentése

Egy egyéni szűrési feltételrendszert képesek vagyunk elmenteni, így azt később bármikor újra betölthetjük, érvényesíthetjük 2 gombnyomással. Ezzel a módszerrel időt takaríthatunk meg különösen akkor, ha az összetett szűrési feltételt ismétlődően futtatjuk, illetve rendszeresen, bizonyos időközönként jelentést készítünk bizonylatainkból.

Egy szűrési feltételrendszer elmentéséhez kattintsunk a bal navigációs sáv 'Szűrők' gombjára.

A bizonylatok listája űrlap ekkor inaktív lesz, amit a kék színe is jelez vizuálisan és az előtérben megjelenő szűrő segédpanel jelenik meg.

A szűrő elmentéséhez kövessük az alábbi műveletsort:

 1. A megnevezés mezőbe billentyűzetünkről gépeljük be a szűrő jellegére utaló, lényegre törő, nem túl hosszú megnevezést.
 2. A típusban válasszuk ki a 'saját' opciót, ha a szűrőt kizárólag saját magunk kívánjuk használni, vagy állítsuk közösre és ezzel minden munkatársunk is képes lesz használni azt.
 3. Kattintsunk a 'Mentés' gombra.
 4. A rendszer párbeszédablakban 'Sikeres művelet.' üzenettel nyugtázza a szűrő elmentését.
 5. Zárjuk be a párbeszédablakot.

A szűrő ezzel rögzítve lett, később bármikor elővehetjük és lefuttathatjuk, így nem kell egyesével minden szűrőfeltételt újra beállítanunk.

Mentett szűrő betöltése

Egy korábban elmentett szűrőt betölthetünk; így 2 kattintással elkészíthetünk egy összetett szűréssel megvalósítható bizonylatlistát.

A mentett szűrők eléréséhez kattintsunk a bal navigációs sáv 'Szűrők' gombjára, ennek hatására ugyanaz a segédpanel jelenik meg, mint a mentéskor.

A betöltéshez kövessük az alábbi műveletsort:

 1. Nyissuk meg a segédpanel felső részén, a betöltés felirat alatti legördülő listát.
 2. A listában minden elmentett saját és közös szűrő felsorolásra kerül. Ha a lista hosszú, a jobb oldalán megjelenő görgetősávval tudjuk le- és felfelé irányban görgetni.
 3. Rákattintással válasszuk ki a betöltendő szűrőt.
 4. Kattintsunk az 'Alkalmaz' gombra.

Ekkor a segédpanel eltűnik, a bizonylatlistában a szűrő betöltődik és automatikusan végre is hajtja azt a rendszer. Ennek hatására a listában csak a szűrőnek megfelelő bizonylatlistát fogjuk látni.

Természetesen a betöltött egyéni szűrő alapján kapott listát is exportálhatjuk Excel XLSX listába vagy akár nyomtatási nézetbe is a fent leírt módszerek alapján.