Szerző: Kiss Richárd

A koronavírus az irodai munkában is átírta életünk, egyre többen dolgoznak home officeban. Az EasyOCM így segíti a távmunkát.

A távmunka megvalósítása a foglalkoztatás növelése érdekében is időszerűvé vált, amit a gazdasági, társadalmi kihívások és a munkaerőpiac változásai is indokolnak. A folyamatot váratlanul felgyorsította a járvány, ezért számos rendkívüli intézkedés született, hogy a hirtelen felmerülő nehézségeket kezelni lehessen.

Cégvezetőként elsőrendű kérdés, hogyan biztosítjuk a munkavállalóknak a munkavégzés fenntartása érdekében a lehetőséget a munkájuk otthonról elvégezni?

Ügyfeleink (és mi magunk is) már lépéselőnyben vannak, ugyanis

az EasyOCM már eleve egy távmunkára kifejezetten alkalmas szoftver.

A Mire van szükség az easyOCM futtatásához? blogbejegyzésben már kifejtettük, hogy ez egy felhő-szolgáltatásként bérelhető ERP rendszer, amihez csak egy laptopra, azon egy webböngészőre és internet hozzáférésre van szükség.

A rendszer bármely felhasználója eléri otthonról, közösségi térből vagy internetkávézóból ugyanúgy, mint a cég irodájából. Akár egy gyorsnak nem nevezhető 3G mobil adatátvitellel is kielégítő lesz a sebessége.

A munkavállalók tehát helyszíntől függetlenül ugyanúgy hozzáférnek az adatokhoz, képesek projektet menedzselni, bizonylatokat készíteni, munkalapokat készíteni. Így az irodai, adminisztratív munkafolyamatokat akadálytalanul képesek távmunkában is elvégezni. Az easyOCM fejlett funkciói pedig hatékonyan támogatják a csoportmunkát.

További jó hír, hogy a járványügyi kényszerhelyzet átfogó jogalkotási terveket indukált a távmunka újraszabályozására, így a munkáltatók és a munkavállalók számára is előnyösebb megoldások jöhetnek a közeljövőben.